Κουραστήκατε από το παραδοσιακό New Year’s resolution ;
Κουραστήκατε από το παραδοσιακό New Year’s resolution ;

Παρακάτω θα βρείτε πέντε φρέσκες εναλλακτικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στους στόχους σας το 2019.

1. Γράψτε μια επιστολή από το μελλοντικό εαυτό σας, την 1/1/2020. Φανταστείτε πίσω το 2019, από τη θέση της επίτευξης του σημαντικότερου στόχου σας για το έτος.
Στην επιστολή σας, ευχαριστήστε το σημερινό εαυτό σας, για όλες τις ενέργειες που κάνατε ώστε να επιτύχετε το στόχο σας-και να είστε συγκεκριμένοι. Ή δώστε κάποιες συμπονετικές συμβουλές από το σοφότερο , 2020 εγώ σας.
Έρευνες δείχνουν ότι η σύνδεση με τον μελλοντικό εαυτό σας,  κατ’ αυτόν τον τρόπο , μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια δύσκολη αλλαγή και να πετύχετε τους στόχους σας.


2. Απαρριθμήστε τις αγαπημένες αναμνήσεις και τους θριάμβους του 2018, συμπεριλαμβανομένων και των προκλήσεων που αντιμετωπίσατε με θάρρος ή χιούμορ (ακόμα κι αν τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον τρόπο που ελπίζατε).
Οι μελέτες δείχνουν ότι η ανάμνηση των δυνάμεών σας αυξάνει τη μελλοντική επιμονή και τη δύναμη της θέλησης και η αναπόληση του παρελθόντος συμβάλλει στη μελλοντική ευτυχία.

3. Φανταστείτε τα κυριώτερα σημεία του 2019.
Κάντε μια λίστα τουλάχιστον 5 πραγμάτων που προσμένετε τη χρονιά που έρχεται, μεγάλων ή μικρών. Οτιδήποτε , από τον νέο κύκλο μιας αγαπημένης τηλεοπτικής, το γάμο ενός φίλου, την αποφοίτηση του παιδιού σας ή  ένα ταξίδι που θέλετε να προγραμματίσετε.
Η έρευνα δείχνει ότι ένας από τους καλύτερους προαγγέλους της συναισθηματικής υγείας είναι η δυνατότητα του ανθρώπου να προσδοκά μελλοντική ευχαρίστηση.

4. Καταγράψτε όλα αυτά για τα οποία είστε ευγνώμονες στη ζωή.
Σίγουρα η αρχή της νέας χρονιάς είναι μια καλή στιγμή να σκεφτείτε τι θα θέλατε να αλλάξετε στη ζωή σας.
Είναι όμως πολύ καλύτερα (και θα νιώσετε περισσότερο ευτυχισμένοι) αν πρώτα σκεφτείτε όλα αυτά για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη. Στην πραγματικότητα, εάν συντάξετε προηγουμένως έναν «κατάλογο ευγνωμοσύνης», θα εκπλαγείτε με το πώς αυτός θα διαμορφώσει και τον κατάλογο των επιθυμιών σας για το 2019. Θα έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι έχει μεγαλύτερη αξία για εσάς και για το πώς θα θέλατε το μέλλον σας.

5. Αναλάβετε μια δέσμευση .Ποιος λέει ότι το New Year’s resolution πρέπει να είναι πάντα σχετικό με λάθη και πώς θα έπρεπε να τα διορθώσουμε; Προσφέρετε σε έναν σκοπό που σας ενδιαφέρει. Σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, σε τοπικές αντίστοιχες δομές, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Ένα δευτερεύον όφελος: η έρευνα δείχνει ότι η δωρεά χρημάτων ή χρόνου προάγει την ευτυχία και την αυτοεκτίμηση--το τέλειο αντίδοτο στο με αίσθηση αυτοκριτικής New Year’s resolution!

Συμβουλές από την Kelly McGonigal, PHD, (το http://kellymcgonigal.com) ψυχολόγο στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ